Zelf procederen bij de Kantonrechter

Voor zaken die door de Kantonrechter worden behandeld hoeft niet verplicht een advocaat ingeschakeld te worden. Zelf procederen en verweer voeren is heel goed mogelijk. Dat verweer kan mondeling of schriftelijk plaatsvinden. Wel is het raadzaam om het schriftelijk te doen omdat vooraf goed kan worden nagedacht wat er op papier moet worden gezet. De spreektijd van mondeling verweer is namelijk heel erg kort.

Veel zaken bij de Kantonrechter worden geschikt

De Kantonrechter houdt goed in de gaten wanneer een zaak die aanhangig is gemaakt rijp is voor onderhandelingen over een mogelijke schikking. Daarvoor is wel vereist dat de Kantonrechter snel door krijgt hoever de standpunten van partijen uit elkaar liggen. Maar ook of die standpunten een goede juridische grondslag hebben en gedragen kunnen worden door de feiten. Zelf procederen kan dus heel goed maar dan wel met enige professionele hulp erbij. Uw verhaal moet van leken taal worden omgezet in juridische taal. Dat voorkomt verwarring en misverstanden over uw standpunten bij de Kantonrechter ten aanzien van de aangebrachte zaak.

Comparitie van partijen

Nadat de dagvaarding is uitgebracht en de gedaagde partij zijn verweer heeft gevoerd bepaalt de Kantonrechter veelal een verschijning van partijen(comparitie) om een schikking te onderzoeken. Veel zaken eindigen in deze fase. De kans is dus groot dat met slechts 1 professionele juridische brief de procedure met een schikking wordt opgelost.

Schriftelijk verweer is een professionele juridische brief

Van leken taal naar juridische taal uw standpunten omzetten is de belangrijkste eis waar bij het zelf procederen strak op gelet moet worden.Rechters stellen hoge juridische eisen aan het schriftelijk verweer dat gevoerd wordt. Ook in Kantonrechterszaken. Als leek is het vanzelfsprekend moeilijk om dat goed in een brief over te brengen. Juridische ondersteuning is daarbij vaak noodzakelijk. Juristen zijn getraind om professionele juridische brieven te maken die kort en bondig het verweer op een dagvaarding voor u op papier kunnen zetten. Maak dus niet zelf uw verweer. Maar schakel daarvoor betaalbare en ervaren procesjuristen in die snel uw juridische brief op maat als verweer in een kantonrechterszaak kunnen maken. Wij hebben die juristen! En online kunt u hen direct aan het werk zetten.

 

 

voor maar €49,95 Bestel nu!
, , ,
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: