Voorbeeld Bezwaarschrift

Bezwaarschrift indienen

Belangrijk bij een bezwaarschrift

Een bezwaarschrift dien je in als je het niet eens bent met het besluit van een instantie of de overheid en waardoor jouw belangen direct worden geraakt. LET OP: Dat is 6 weken vanaf de datum dat het besluit van de instantie of overheidsinstantie dateert. De datum van het besluit is daarom dus heel belangrijk om te onthouden en dan vooral de uiterste datum dat je nog een bezwaarschrift in kunt dienen. De straf op het te laat indienden van een bezwaar is zwaar. Het bezwaar wordt dan niet toegankelijk verklaart en wordt verder niet behandeld. Einde oefening dus. Ook voor bezwaarschriften geldt: zo helder en duidelijk mogelijk omschrijven van wat concreet de bezwaren zijn en dan toegespitst op je eigen unieke situatie. En dat met de juiste inhoud en toonzetting.

Verlenging Bezwaartermijn van 6 weken aanvragen

Het indienen van een definitief bezwaarschrift binnen 6 weken kan dan soms best moeilijk zijn. Dan kun je het beste een verlenging van de bezwaartermijn aanvragen door eerst een zogenaamd “voorlopig bezwaarschrift” in te dienen. In dat “voorlopig bezwaarschrift”  vraag je een verlenging aan van de bezwaartermijn. Dat verzoek wordt meestal wel  ingewilligd. Om altijd te kunnen bewijzen dat je tijdig een bezwaarschrift ingediend hebt, adviseer ik je om altijd een bezwaarschrift “aangetekend” te versturen. Dan ontstaat namelijk nooit de discussie of je het bezwaarschrift wel tijdig hebt ingediend.

Voorbeeldbrief Bezwaarschrift gebruiken of niet?

Voorbeeld documenten werken niet voor bezwaarschriften. Deze zijn namelijk vaak te vaag en te algemeen voor het gebruik. Hiermee val je snel door de mand. Zorg dat je een brief hebt die op jouw unieke situatie is toegeschreven. En dat is wel een vereiste voor een goed bezwaarschrift.

Ga zelf dus niet prutsen met een voorbeeld, maar daarom maak gebruik van onze
service voor slechts € 49,95
Vraag direct uw brief aan!

, , , , ,
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: