Pro deo advocaat

Met de term pro deo advocaat wordt een advocaat bedoeld die tegen lage kosten  rechtsbijstand verleent. Een pro deo advocaat is niet gratis. Wel goedkoper dan een advocaat die tegen commerciële tarieven zijn diensten aanbiedt. Meestal werkt een pro deo advocaat op basis van een zogenaamde toevoeging. Ook wel gefinancierde rechtshulp genoemd. In dat systeem betaalt de overheid de meeste kosten en moet de cliënt alleen  een eigen bijdrage betalen.

 Overheid bezuinigt op pro deo advocaten

De overheid bezuinigt fors op pro deo advocaten. Dat heeft gevolgen voor de toegankelijkheid van betaalbare rechtsbijstand. De goedkope en betaalbare rechtsbijstand staat dan ook fors onder druk. Faillissementen van advocatenkantoren zijn dan ook geen uitzondering meer. Gelukkig zijn er online steeds meer goede en betaalbare alternatieven beschikbaar.

Automatisering noodzaakt tot zelfredzaamheid cliënten

Steeds vaker worden mensen bij een geschil telefonisch afgescheept met een smoesje en blijft het juridisch geschil bestaan. Iedereen heeft wel een slechte ervaring met callcenters van organisaties die het werkelijke probleem niet afdoende oplossen. Wie schrijft die blijft …..en wordt wel serieus genomen, blijkt uit onderzoek. Zeker wanneer een brief direct duidelijk maakt dat een jurist er zich mee heeft bemoeit die zich het kaas niet van het brood laat eten. Dat is de kracht van JuridischeBrieven.nl.

 

 

voor maar €49,95 Bestel nu!
,
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: