Ontslagbrief ? Nooit zelf gaan knoeien!

Wat moet u doen als u een ontslagbrief ontvangt? Direct een juridische brief opstellen voor uw werkgever. In die brief moet aangegeven worden dat u niet instemt met het ontslag en dat u uw werkzaamheden blijft aanbieden. Als u gelijktijdig een concept beëindigingsovereenkomst erbij ontvangt moet u tevens aangeven met de inhoud niet akkoord te gaan.

Ontslagrecht is gewijzigd

Sinds 1 juli 2015 is het ontslagrecht fors gewijzigd.  Werkgevers kunnen gemakkelijker een ontslagbrief verzenden als zij maar voldoen aan de nieuwe wet en regelgeving. Werknemers doen er verstandig aan om zich zo snel mogelijk tegen het voorgenomen ontslag en de ontslagbrief  zich te verweren. De 1e stap is dan een goede juridische brief waarin ze formeel hun beklag doen tegen het ontslag en hun diensten blijven aanbieden. Daarnaast is het raadzaam om direct de voorgestelde transitievergoeding te verwerpen om daarmede een hogere vergoeding uit te kunnen onderhandelen.

Ontslagbrief en beëindigingsovereenkomst

Gelijktijdig met de ontslagbrief zal de werkgever een voorstel doen voor een beëindigingsovereenkomst.Daarin staan alle afspraken die bij het ontslag behoren zoals de hoogte van de transitievergoeding en andere zaken. Werknemers hoeven met dat voorstel niet in te stemmen. De werkgever is dan verplicht het ontslag in een procedure te regelen en dat kost extra geld. Pas in een later stadium akkoord gaan levert vaak meer geld op als ontslagvergoeding.

 

voor maar €49,95 Bestel nu!
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: