Op een ontslagbrief moet je snel reageren

Ontslag kan juridisch een complexe aangelegenheid zijn. Zeker als er een moeilijk voortraject aan vooraf is gegaan. Doorslaggevend voor de juridische beoordeling van een ontslagdossier door de rechter of het UWV is de vraag of de werknemer zelf ook alles in het werk heeft gesteld om het voorgenomen ontslag te voorkomen.

Verstandige werknemers bouwen zelf ook een dossier

Werkgevers zijn gewend om dossiers te maken wanneer er problemen ontstaan met het personeel. Dat is verstandig want een juridisch dossier vergemakkelijkt een ontslagprocedure. Het is de munitie waar later mee geschoten kan worden. Zeker als de werknemer te laat komt met allerlei verweren om het ontslag tegen te houden. Met een eigen dossier waarin alle brieven en mails verzameld zijn over het arbeidsconflict staat iedere werknemer sterker in een ontslagprocedure.

Juridische brieven over het arbeidsconflict vormen de bouwstenen van je eigen dossier

Dure rechtshulp hoeft niet ingeschakeld te worden als jezelf nog in staat bent om goede juridische brieven of mails aan je werkgever te verzenden. Als antwoord op reacties die je van je werkgever ontvangt over je arbeidsconflict. JuridischeBrieven.nl kan die kant en klare brieven goedkoop voor je maken.

Nieuwe ontslagregels werken in voordeel van werknemer die een goed eigen dossier heeft opgebouwd

De nieuwe ontslagregels die in 2015 ingaan maken het werkgevers moeilijker om snel werknemers kwijt te raken die gewend zijn om snel in de pen te kruipen als hen iets niet is bevallen. Er zijn meer beroepsmogelijkheden tegen beslissingen van de ontslaginstanties dan nu het geval is. En een eigen ontslagdossier kan je dan goede munitie geven om je goed te kunnen verweren.

Laat nu uw juridische brief schrijven voor slechts 49,95

voor maar €49,95 Bestel nu!
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: