Niet eens met ontvangen incassobrief?

Incassobrief is vaak intimiderend

Incassobureaus incasseren geld bij mensen die niet op tijd betaald hebben. Van hun opdrachtgevers krijgen ze lijsten met schulden die nog niet betaald zijn met de opdracht de schuld te gaan innen. De opdrachtgever zelf is er niet in geslaagd dat binnen de gangbare betalingstermijn te doen en verwacht ook vaak niet dat een vrijwillige betaling nog zal plaatsvinden. Dus wordt een bedrijf ingehuurd dat de schulden in naam van de opdrachtgever moet gaan incasseren. En dat doe je bij voorkeur met  een pittige en intimiderende incassobrief.

Hoe steekt incasseren juridisch in elkaar?

Wat wel en niet mag als je geld gaat incasseren staat goed omschreven in wet en regelgeving. Ons recht ken het systeem WIE EIST DIE BEWIJST! Wil je een schuld kunnen innen dan moet dus vaststaan dat de debiteur ook daadwerkelijk het te innen bedrag verschuldigd is. En dat moet de schuldeiser bewijzen. Lukt dat niet dan komt er nooit een veroordeling door een rechter want de eis van de schuldeiser kan dan niet toegewezen worden. Dat uitgangspunt geeft de debiteur dus genoeg juridische munitie in handen om bij twijfel over de juistheid van de te incasseren vordering of factuur hard van leer te trekken tegen zowel het incassobureau als tegen de schuldeiser. En vooral geen intimidatie en/of onbeschoftheid te accepteren. Een goede juridische brief aan het incassobureau of de schuldeiser is meestal al voldoende.

Check altijd of de in rekening gebrachte incassokosten wel in orde zijn.

Incassobureaus hebben de neiging om veel te hoge incassokosten in rekening te brengen. Of extra kosten als ze dat helemaal niet mogen van de wet. Check online welke incassokosten toegestaan zijn en wanneer. Als er iets niet klopt verstuur dan een pittige juridische brief.

Laat nu uw juridische brief schrijven voor slechts €49,95

voor maar €49,95 Bestel nu!
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: