Hoe hoog mogen incassokosten zijn?

De hoogte van incassokosten wordt door de wet bepaald. Veel incassobedrijven en bureaus handelen onrechtmatig. Die maken bewust misbruik van de onwetendheid van schuldenaren en brengen heel bewust veel teveel kosten in rekening.

Hoe hoog mogen de incassokosten zijn?

Voor schulden tot € 2500 mogen de incassokosten 15% bedragen van de hoofdsom met een minimum van € 40. Alle kosten vallen hieronder. Dus ook administratiekosten, bureaukosten of welke soort kosten dan  ook. Voor schulden boven de  € 2500 geldt een tarief dat vervolgens steeds meer afloopt. De wettelijke incassokosten zijn dus goed te controleren.

Wat kan ik doen aan teveel incassokosten?

Als teveel incassokosten in rekening zijn gebracht is het beste dat je kunt doen het verzenden van een juridische brief. In die brief geef je aan wat er in de incassoprocedure fout is en vraag je om een herziene berekening van de incassokosten. Als de hoofdsom wel juist is en je die wel kunt betalen dan is het raadzaam om alleen de hoofdsom te betalen onder vermelding van het niet eens zijn met de onrechtmatige incassokosten.

Controleer altijd goed of de incassowet is nageleefd

De wet geeft duidelijk aan dat niet zo maar incassokosten in rekening mogen worden gebracht als een schuld open staat. Eerst moet een herinnering of aanmaning verplicht worden gezonden. In die aanmaning moet vooraf worden aangegeven welke incassokosten in rekening zullen worden gebracht als de schuld onbetaald blijft. En die incassokosten moeten vervolgens in overeenstemming zijn met de wet. Dus voor schulden tot € 2500 nooit hoger dan€ 40 of 15% van de hoofdsom.

Bespaar geld op incassokosten

Als teveel incassokosten in rekening zijn gebracht loont het al snel om een brief op maat te bestellen voor € 49,95. Die kosten verdient u dan snel terug.

voor maar €49,95 Bestel nu!
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: