Doorstart

Een doorstart van een bedrijf houdt in dat gezonde onderdelen van een onderneming worden voortgezet met achterlating van de schulden in een faillissement. Een doorstart is dan ook niet voor alle partijen voordelig. Voor werknemers die in de doorstart meegaan valt het leed vaak nog mee. Voor de eigenaar die succesvol doorstart is een voortzetting van het bedrijf gunstig. De onderneming kan weer met een schone lei opnieuw beginnen.

Achterstallig loon

Door een faillissement verliezen alle werknemers hun baan. De curator kan alle arbeidscontracten beëindigen. Wel heeft de werknemer recht op betaling van achterstallig loon. Achterstallig loon wordt door het UWV uitbetaald op advies van de curator.Het is dus altijd verstandig om de curator een brief te zenden waarin achterstallig loon wordt opgeëist. Die vordering kan de curator dan doorspelen naar het UWV.

Lager loon na een doorstart

De werkgever moet met het personeel dat de onderneming voortzet nieuwe arbeidscontracten sluiten. De werkgever is niet verplicht om hetzelfde loon te betalen als de CAO daar ruimte voor geeft.Ook hoeft een voormalig vast contract niet in te houden dat opnieuw een vast contract wordt aangeboden.

voor maar €49,95 Bestel nu!
Ontwerp en ontwikkeling door Falcon Media
Naar boven
%d bloggers liken dit: